Ev yapımı tavuk sosis

Annekaz
7 Nisan 2014
5 Yorum

Sosis her zaman en sağlıksız gıdalarda başı çeker içinde nitrik asit vardır nişasta vardır bir sürü katkı maddesi vardır üstelik hayvanın neresi ile yapıldığını asla bilemezsiniz o yüzden sosis çocuklara yedirilmemeli ama bu sosis tarifi hariç.. Bu sosis tarifi ayrıca Dukan Diyeti bütün evreleri için uygundur..

Bu sosis el yapımı içinde katkı maddesi yok hem köfte niyetine hem sosis niyetine ister haşlayarak ister kızartarak pizzalarda kumpirlerlerde  rahatlıkla kullanılabilir işte ev yapımı sosis tarifi..

tavuk-sosis2

Öncelikle sosis için size etten yapılan bir harç lazım ortalama 600 gramlık derisiz tavuk göğsünü gelişi güzel doğrayın robota atın üzerine yarım bardak süt, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı biber salçası  tuz ve yarım çay kaşığı köriyi de katıp robotu çalıştırın. İyice Hamur haline gelsin katı iki kaşık sıvı yağ ekleyip biraz daha robotu çalıştırın.
tavuk-sosis3

Naylon strech filmden kareler kesin tezgaha serin iki kaşık tavuk harcından naylon filmin ortasına koyun sıkıştırın
tavuk-sosis4

ve rulo halinde sarın, artık ince kalın nasıl isterseniz ben bir ortalama tutturmaya çalıştırdım.
tavuk-sosis5

İki kenarından düğüm atın mümkün olduğu kadar sıkı düğüm atmaya çalışın..
tavuk-sosis

 

Bu şekilde hazırladığınız  sosisleri kaynayan suya atın 15 dakika kadar kaynatın,  sudan alıp ılıtın düğümlü yerlerinden kesin kolayca çıkacaktır zaten..
tavuk-sosis6

Sosisleriniz hazır,  içine soğan da ekleyebilirsiniz tost makinesinde ya da tavada pişirebilirsiniz kızartabilirsiniz..  bu da yakından görünümü..tavuk-sosis8

Bunu da seversin  Ramazan 11. gün menüsü - Sütlü sebze çorbası - Fellah köftesi - Narlı salata - Spungle
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (5)
  1. tosbagalarr dedi ki:

    Çok güzel olmuş ellerine sağlık

  2. Tülin dedi ki:

    Merhabalar;uzun zaman oldu haberleşemedik sizinle…sosisler çok güzel olmuş ellerinize sağlık,güvenli bir şekilde çocuklara yedirilebilir…ancak plastik folyo ile birlikte kaynatma fikri iyi gelmedi bana…farklı birşey yapılamaz mı?

  3. Ayşe Nur dedi ki:

    merhaba, peki yaptığımız sosisleri pişirip mi derin dondurucuya koyalım yoksa dondurucudan çıkarınca pişirsek olur mu? çalışan bir bayan olunca yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koymak daha sonra hazır halde bulmak güzel oluyor :)

    • annekaz dedi ki:

      bu şekilde hazırladıktan sonra zaten önceden bir piirme oluyor bu haliyle dondurmanızı tavsiye ederim.. daha sonra tavada – ızgarada şöyle bir çevirebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim