Kağıtta soslu tavuk

Annekaz
29 Haziran 2014
Yorum Yok

Tavuk yemeklerini çocuklar çok seviyor Kağıtta soslu tavuk  ise herkes eminim çok sevecektir. Kağıtta pişirlen yemekler kendi buharları ile piştikleri için vitamin minaral kaybı olmaz kağıtta fırında pişirilen yemekler en sağlıklı pişirme yöntemlerinden birisi. Biz çok severek yiyoruz kağıtta et tariflerini. İftar yemeği için hoş bir sunum yapacağınız tadı ile farklı bir tavuk yemeği tarifi arıyorsanız  bu tarif tam size göre. İftar davetleri için menü seçenekleri de yine aşağı da bulabilirsiniz.

Kağıtta tavuk için ben baget kullandım. Parça tavuklarda olur ama servis için en güzel seçenek baget.

kişi başı bir baget yeterli Eğer küçük bagetler bulursanız mutlaka alın daha lezzetli oluyorlar.  O zaman kişi başı iki tane olacak şekilde hesaplayın.

 

kagitta-tavuk1

Marine için: 2 kaşık yoğurt, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 diş ezilmiş sarımsak, yarım bardak sıvı yağ, karabiber ve tuz.

Tane karabiber ve patates tane sarımsak

Marine karışımını derin bir kapta karıştırın tavukları içine atın iyice karıştırın hatta ovalayın. Üzerini strech filme kapatıp dolaba koyun en güzeli bu şekilde yarım gün beklemesi..

Tezgaha bir parça alüminyum folyo serin üzerine yağlı kağıt koyun ve tavuğu içine yerleştirin yanına bir patates parçası ya da sevdiğiniz sebze parçalarından koyun ben sadece patates kullandım tane karabiberden de bir kaç tane atın arzu ederseniz tane sarımsak da atın. Öce yağlı kağıda sarın ters çevirin ki kapattığınız yeri aşağı gelsin ve açılmasın. Alüminyum folyoya da sarın  tersini çevirip fırın tepsisine dizin bu şekilde tüm tavuk ve sebzeleri bitirin. Kalan sebze vs olur sa onları da aynı şekilde sarın israf olmasın.

Fırında 200 derecede 45 dakika pişirin. İster tabaklara kağıtlarla isterseniz kağıtları çıkartarak servis yapın.

Bunu da seversin  Az yağlı pratik tava böreği

İftar davet için menü 

Ispanaklı yayla çorbası 

Kağıtta tavuk baget

Mevsim salatası

Kuş üzümlü pirinç pilavı

Avcı böreği

Çikolatalı yalancı tavuk göğsü tatlısı

Tarif  Hakkında notlar: içine istenilen sebze konulabilir, sarımsak tercihe bağlı ama tavuğa çok yakışıyor. İsterseniz marine sos içine barbeku sos ekleyebilirsiniz.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim