Çamaşır kurutma makinesi

Annekaz
19 Kasım 2012
8 Yorum

Çamaşır Kurutma makinası ile ilgili özellikle kış aylarında bolca mail aldım, en çok sorulan sorular tam olarak kurutuyor mu ve nereye kurmak gerekiyor gibi sorulardı.İlk evimin balkonu yoktu ve kışın çamaşır kurutmak büyük sorun, yazın yine neyse ama kışın peteklerin üzerinde kazaklar pantolonlar çamaşırlar kapıların üstünde, çarşaflar havlular durum berbattı yani.Kışa girerken artık yeter dedim ve kurutma makinemi aldım çok memnunum korkularım ve ön yargılarım yüzünden bu zamana kadar almadığıma pişmanım iyi ki almışım

Aldığım çamaşır kurutma makinesi Bosch WTE84101TR gösterişli bir ekranı çok yüksek bir modeli yok ama fiyatı ve performansı bana göre çok uygun. 7 kilo ıslak çamaşır alıyor benim Samsung çamaşır makinem 9 kiloluk fakat tıka basa makineyi doldurmuyorum makinede yıkadığım çamaşırın tamamını kurutuyor.

Renkli ve ağır denebilecek ‘kazaklar hırkalar vs’ çamaşırları kurutmasi 2 saati alabiliyor. Kısa programları da var mesela ütü ayarı gibi. Ütü ayarında çamaşırları hafif nemli çıkartıyor siz ütülerken kuruyor:)

Çamaşır kurutma makinesi çamaşırları tamamen kurutuyor yani kurutma ile ilgili aklınızda soru kalmasın hatta fazla kurutup çamaşırları tuhaf bir hale bile sokabiliyor. Programı iyi ayarlamak lazım.

Çamaşır kurutma makinem yoğuşmalı yani çıkardığı suyu deterjan gözü gibi bir haznede topluyor ve dolunca boşlatmak gerekiyor.

Çamaşırlardan çıkan hav, tüy, ve tozları filtrede topluyor yine filtrenin de zaman zaman temizlenmesi lazım. Ben genelde her kurutmadan sonra temizlerim.

Çamaşırları evde kurutmanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum enerji sorunu derseniz evde kuruttuğunuz çamaşır evin ısısını düşürüyor ve enerji tasarrufu pek mümkün olmuyor elektrikli alet alırken enerji tasarruflu a sınıflarından alınması en uygunu. Yazın zaten yeriniz varsa güneşte kurutmak ise en güzeli..

Edit: Çamaşır kurutma makinesini alalı nerdeyse 3 yıl oldu. Hala mail atıp soru soranlar var yazıda da sorun olduğu için yeniledim. Umarım işinize yarar.

Bunu da seversin  Çamaşır yıkamak tarihe mi karışacak?

Akakçe.com a göre en Bosch kurutma makinesi en uygun fiyat: 796 lira :)

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (8)
  1. Ayça'nın Dükkanı dedi ki:

    Ben de uzun zamandır düşünüyorum. İyi oldu senin makine ile ilgili bilgilerin. Teşekkürler. Güle güle kullan :)

  2. Saglıklımutfak dedi ki:

    Ben Samsung bayisiyim bizde hem makina he kurutma tek makinede satılıyor. Hem daha az yer kaplıyor hemde daha ucuz. sevgiler

  3. mrs X dedi ki:

    merhaba bu makina A sınıfımı acaca?
    Arçelik A sınıfı ve C sınıfı arasında 890 tl fiyat farkı var.A sınıfı herzaman tercih etmemiz gereken modelmiş.enerji-su-zaman tasarrufu açısından.890 tl az veririz ama elektrik fatursaıyla katkat fazlasını ödemekte va değilmi.bu boshun tam modeli nedir,a sınıfımı

  4. akasya ağacı dedi ki:

    kurutma makinesi çamaşırları çok fazla buruşturmuyormu bunu merak ettim.

  5. Cocojelly dedi ki:

    Bende istiyoruuuum ya biktik kisin nereyede kurutacagimi bilmiyorum illet ya.yazin neysede off kisin rezalet.super bir post cunku suyu nereye bosalttigini Merak ediyordum sevgiler

  6. hande dedi ki:

    Ben de kısa bir süre önce Arçelik A sınıfı bir kurutma makinesi aldım. Çamaşır makinem 7 kiloluk idi, kurutma makinesi de 8 kiloluk… Bu şekilde hepsini kurutma makinesine koyma imkanım oluyor. Ben de yıllardır açık havada kurutmayı tercih ettim ama kışın çok zor oluyordu hatta zaman zaman evin içine almamız gerekiyordu bu da tabii ki evdeki nemi artırıyor ve hem bize hem de evdeki eşyalara zarar veriyor… Hatta bunun için eve nem alma cihazı bile aldık… Evde yerim olsaydı çoktan kurutma makinesi alırdım ama geçtiğimiz aylarda yaptığımız tadilata kadar maalesef yerim yoktu. Mutfağımı özellikle bütün beyaz eşyalarımı koyacak şekilde tasarladım ve rahat ettim. Arçelik hem suyu haznesinde toplayabiliyor ya da su gideriniz varsa bağlantısını yapıyorlar, hiç hazneyle uğraşmıyorsunuz. Ayrıca bence en güzel özelliği tozları topluyor olması… Kızımın alerjik öksürüğü yüzünden evde toz olayına dikkat ediyordum, şimdi kısmen tozlanma azaldı diyebilirim… Ben hemen hemen her zaman ekstra kuru programını seçiyorum ve 2 saat 40 dakika sürüyor. Daha kısa programlarda pantolon/eşofman bel ve cep kısımları, çarşafların lastik kısımları nemli kalabiliyor… Özellikle çalışan ve çocuğu olan annelere tavsiyem; eğer yeriniz varsa muhakkak kurutma makinesi alın:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim