Bronzlaşmanın püf noktaları nelerdir?

Melike
21 Temmuz 2018
Yorum Yok

Yaz mevsiminin en güzel yanı şüphesiz deniz,güneş ve kum. Bronzlaşmak ise tatilin kalıcı keyiflerinden. Bronz bir ten, ışıldayan bir cilt herkesin hayali ve bu deri rengi sağlıklı bir cilt ile ilişkilendirilse de uzmanlara göre; bronzlaşmanın anlamı deri hasarlanmasıdır. Deri ne kadar bronzlaşmış ise o kadar hasar almış anlamına gelir.

Güneş, deride bulunan D vitamini öncüsü bir maddeyi aktif D vitaminine dönüştürür. D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini ve kemik gelişmesini sağladığından, özellikle çocuk ve yaşlılar için ölçülü olmak koşuluyla güneş banyoları yararlıdır. Bazı deri hastalıklarına örneğin sedef hastalığına da güneş ışınlarının yararı olmaktadır. Alacağımız basit önlemlerle güneşten alacağımız zararı D vitamini ile sağlıklı bir hale getirebiliriz.

  • Güneş ışınlarının yeryüzüne en dik olduğu saatlerde güneşlenmek daha zararlıdır. 11.00 – 15.00 arası güneşlenmek alacağınız zararı maksimum hale getirir.
  • Mutlaka güneş gözlüğü ve geniş bir şapka kullanmak.
  • Güneş koruyucu olarak 50 ya da daha üstünde koruma sağlayan güneş kremi seçmek.
  • Gün içinde havuza denize girip çıktıkça güneş koruyucuyu tekrar uygulama
  • Güneş ışınlarının dik geldiği sırt, göğüs, omuz başları, yüz gibi bölgelere daha çok özen göstermek
  • Özellikle çocuklara ebeveynler tarafından daha fazla özen gösterilmesi uygun olacaktır.
  • Kozmetik mağazalarından ya da alışveriş merkezlerinden sadece stand görevlisinin önerisi ile güneş koruyucu almak yerine dermatoloğun yönlendiği eczane ürünlerini kullanmak daha sağlıklıdır.

Hızlı bronzlaşmak için bazen; kakao yağı, havuç yağı, kola, zeytinyağı ürünler kullanan hanımlar ileri yıllarda ciltlerinin erken yaşlanması, kalıcı lekelenmeler ve hatta deri kanseri risklerini artırarak kötü bir fatura ile karşılaşabilirler.

Güneş yanıklarında halen yanan bölgeye yoğurt ya da diş macunu sürmek gibi ilkel yöntemlere başvurulabiliyor. Bunlar yanığı çok daha kötüleştirebileceği için uygulanmaması gereken yöntemlerdir. Yanlış olan bir başka davranış da yanan yere doğrudan buz uygulamaktır.  Buz yanığı artıracağı için buzu bir havlu ya da tülbente sararak uygulamakta fayda vardır. Yanık oluşan bölgeye soğuk su uygulamak tedavinin esasını oluşturur. Bol su içmek ve gölgede istirahat etmek gerekir.

Bunu da seversin  Yuvayı da takıyı da dişi kuş yapar..
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim