Hamilelikte Tatile Çıkarken Nelere Dikkat Etmeli?

Melike
9 Temmuz 2018
Yorum Yok

Hamilelik, fiziksel, psikolojik ve bedensel değişimleri içeren fizyolojik bir süreçtir. Dolayısıyla sağlıklı bebekler için sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirilmek isteniyorsa anne adayı kendini sadece fizyolojik olarak değil ruhsal olarak da beslemelidir. Özellikle yaz aylarında kişilerin kafa dinlemek gibi amaçlarla tatile çıkması herkes için beklenen bir durumken hamileler tehlikeli olarak görülmektedir. Ancak herkes gibi hamilelerinde ihtiyaçları vardır ve dediğimiz gibi sağlıklı bir gebelik için ruhsal doyum önemli. Dolayısıyla bazı hususlara dikkat edildiği müddetçe tehlikeler en aza indirilebilir.

  • Seyahat kararı verildiği andan itibaren en kısa sürede doktor muayenesi şarttır. Eğer fizyolojik anlamda bir takım sorunlar varsa tıbbi olarak önce onların çözülmesi gerekir.
  • Araba ile yolculuk yapılacaksa mesafeye dikkat edilmeden emniyet kemeri muhakkak takılmalıdır. 2 saatte bir mola vererek 10 dakikalık kısa yürüyüşler yapılmalıdır ki vücut ödem toplamasın ve kan dolaşımı düzene girsin.
  • Otobüs ile yolculuk yaparken oturma konumlarına dikkat edilmelidir. Şöyle ki, en öne, en arkaya, kapı girişinin çevresine ve tekerlek üzerine oturulmamalıdır. Koridor kenarı tercih edilerek ayak uzatabileceğiniz pozisyonda oturun. Eğer otobüs sık mola vermiyorsa 2 saatte bir düz bir yoldayken koridorda 2-3 dakika yürüyün. Ancak yürürken herhangi bir tehlikeye karşı tutunmayı ihmal etmeyin. Ayrıca yolculuk sırasında bol bol su tüketimine özen gösterilmelidir.
  • Uçak ile yolculuk en çok tartışılan konudur ancak 28. Haftaya kadar pek tehlike taşımamaktadır. Ancak çoğu havayolu şirketi doktor imzalı herhangi bir olumsuz durum olmadığını belirten bir belge ister. 36. Haftadan sonra ise mesafe kısa da olsa uçak seyahati önerilmemektedir.
  • Tatil süresince tıbbi dosyanızı yanınızdan ayırmayın. Bu dosyanın içerisinde ultrasonografi raporları, kan ve idrar tahlilleri, reçeteler, farklı hastalıklar varsa bunlarla ilgili doktor görüşleri ve kan grubu kartı bulunmalıdır.
  • Eğer alerjen bir vücudunuz varsa alerji ilaçlarını yanınızdan ayırmayın.
  • Hamileliğin ilk ayları düşük riski taşıdığı için bu aylarda uzun mesafeli yolculuklar ve uzun süreli tatiller önerilmez.
  • Ülkeler arası seyahat söz konusu ise önceden aşılanma yapılmalı.
  • Her türlü hijyenik ekipman sağlanmalı.
  • Aşırı sıcak ve yüksek rakımlı tatil mekanları tercih edilmemelidir.
  • Güneşli bir dönemde tatile çıkıldıysa güçlü koruma faktörleri tercih edilmeli ve 2 saatte bir yenilenmelidir.
  • Hamilelik sürecinde yüzmek en faydalı sporlardan biri olsa da gebeliğin son aylarında doğum olabileceği için tercih edilmemelidir.
Bunu da seversin  Güneş yanığı ağrısını 30 dakikada kesecek yöntem çok şaşıracaksınız
Etiketler:
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim