Zayıflamak İçin Karatay Diyeti Yapmak

Hayriye Koz
2 Aralık 2018
Yorum Yok

Kilo kontrolü, sağlıklı bir yaşamın en önemli detaylarından bir tanesidir. Kilolu insanlar, genellikle hayatlarından memnun olmazlar. Öncelikle vücut tiplerinde meydana gelen bozukluklar, peşini ruhsal ve sinirsel olarak gelecek psikolojik sorunlara doğru götürecektir. Bu yüzden doğru kiloda olmayan kişilerin, zayıflayarak ideal kilolarına dönmeleri gerekir. Zayıflamak, sanıldığı gibi son yılların modası olan ‘Sıfır beden’ kavramına ulaşmak değildir. Sağlıklı bir hayat ve uzun süren yaşamın en önemli anahtarı olan ideal kilo, zayıflamanın en önemli hedefi olmalıdır. Piyasada zayıflamak adına birçok farklı diyet listeleri bulunmaktadır. Son yıllarda ülkemizde meşhur olan ve Prof. Dr. Canan Karatay tarafından hazırlanan diyet, bugünkü yazımızın konusunu oluşturacaktır.

Karatay Diyetinin Temel Özellikleri

Karatay diyetinin ana özelliği, aslında sağlıklı bir şekilde kilo vermektir. Diğer zayıflama teknikleri gibi asla kişilere belirli kilolar kaybetmelerini vaat etmez. Çünkü Karatay diyetinin temel dinamiği kişilerin beslenme alışkanlıklarını değiştirerek, ideal kilolarına yaklaşmalarını sağlamaktır. Karatay diyetine göre, kişiler uzun süreli tok tutacak besinleri tüketirler. Böylece kilo verme işlemi daha sağlıklı olacak, verilen kilolar uzun bir süre geri alınmayacaktır. Diyeti uygulayan birçok kişinin olumlu geri dönüş yaptığı düşünülürse, diyetin denenmek için ideal listelerden bir tanesi olduğu anlaşılır. Karatay diyetinde, kahvaltı en önemli öğündür ve içerisinde protein ve kalori açısından yüksek değerlere sahip besinlerin tüketilmesi gerekir. Leptin hormonu bu sayede kontrol altına alınır ve vücudun insülin direnci kırılmış olur. Bundan sonra ise önce bel bölgesinden başlayarak, vücuttaki yağlanma negatif değerlere iner.

Karatay Diyetinde Öğün Listesi

Karatay diyetine göre temel saat aralıklarında belirli öğün saatleri verilmektedir. Öncelikle kahvaltının 8 ve 9 arasında yapılması gerekir. Öğle yemeğinin ise saati, kahvaltının 5 saat sonrasıdır. Akşam yemeği 6 ile 7 gibi yapılmalı, bu sayede gece beslenmesinden kaçınılmalıdır. Meyveler, bu süreye dahil bir yasak olarak karşımıza çıkar. Diyet içerisinde bol su içilmesi önerilir. Ayrıca her gün yapılacak ufak mesafeli yürüyüşler de, kesinlikle diyetin başarısını arttıracaktır. Et, yumurta, balık, yoğurt, bakliyat, ceviz, badem ve tereyağı gibi ürünler; Karatay diyetinin temelini oluşturmaktadır.

Bunu da seversin  Karatay Diyeti'nden sonra Karatay Mutfağı

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim