Tüm tavuk nasıl parçalanır ve parça tavuk nasıl kullanılır?

Annekaz
14 Nisan 2014
Yorum Yok

tavuk-bölümleriArtık poşetsiz tavuk satılmayacak kasap sucuğu ve dökme tavukla ilgili bir düzenleme yapılıyor.  Aslında neredeyse satılmıyor gibiydi artık parça tavuklar poşetlerde köpük kaplarda naylonla kaplı olarak satılıyor but göğüs kalça ya da kanat tavuğın hangi parçalarını isterseniz alabilirsiniz.. ama bir de organik tavuk ve köy tavuğu satışı var. Köt tavuğu ve organik tavuk da tavuklar tüm olarak satılıyor. Yani kocaman bir köy tavuğınu hevesle alıp eve gelirseniz karışıklı bakışabilirsiniz tecrübesiz ellerde tavuk ziyan olabilir o yüzden tavuk nasılş parçalara ayrılır ve o parçalardan neler yapılır bakalım..

Tavuk parçalamak için keskin büyük bir bıçağa var sa bir mutfak makasına ihtiyacınız olabilir plastik ya da mermer tezgah kullanın tahta doğrama tahtaları hijyenik değildir ve çiğ et parçaladığınız tahtanız farklı büyüklükte ya da renkte olsun ki o doğrama tahtası ile çiğ yediğiniz sebze ve meyveleri doğramayın.

Tavuk nasıl parçalanır daha iyi anlamak için önce bir video izleyelim..

Tavuk parçalandı diyelim henüz yemeyecekseniz tavuk parçalarını nasıl saklamalı ve hangi yemeklerde kullanmalısınız..

tavuk-bölümleri1. Göğüs kısmı tavuğun en saf proteinin olduğu kısım besleyici özelliği yüksektir. Kemik olmadığı için şinitsel, tavuk köftesi, nugget, ızgara, jülyen sote gibi çocukların çok sevdiği tarifler yapılabilir. Biraz kuru olur ayranlı marine, limon sulu marine sos, ya da zeytinyağlı sarımsaklı marine sosları ile bir kaç saat öncesinde dinlendirilebilir mangalı olmaz,  ama harika şinitsel ve nuggetlar yapabilirsiniz.. ayrıca dikkatlice açılıp mantarlı ıspanaklı sarmalar yapılabilir. EV YAPIMI CHİCKEN BURGER

2 kanat kısmı tavuk kanadı özellikle mangallarda vazgeçilmezdir nedeni kemiğe yakın lezzetli bir eti vardır ve etrafı yağlı bir deri ile kaplıdır her halükarda lezzetli olur. Marine etmeye gerek yoktur sadece tuzlayıp mangala hazır hale getirebilirsiniz yemek içinde yemesi zordur fakat mangal dışında  pek çok tavuk kanatla salça soslu tavuk kanat yapılabilir. Fırın poşeti içinde pişirilebilir.. EVDE YALANCI MANGAL TARİFİ , KANAT NASIL YENİR , SOSLU TAVUK KANAT TARİFİ

3 Çorbalık:  Kanat ucu ve sırt kısmında et bulunmaz ama hem kıkırdak hem de kemik çok az et ve yağlı derideki vitaminler özellikle kemik sağlığı için oldukça faydalıdır. Haşlanıp tavuk suyu olarak saklanabilir. Çorba yaparken bu suyu kullanabilirsiniz. Peki et suyu nasıl saklanır? birincisi buz kalıplarına döküp saklayabilirsiniz ikincisi plastik bardaklarda dikkatlice dondurup donduktan sonra hepsini bir poşetin içine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Gerektikçe bir bardak alıp çorbaya katarsınız..

Bunu da seversin  Mikrodalgada 15 dakika hamur mayalama

4 butlar tavuğun butlarını iki şekilde ayırabilirsiniz birincisi kalçalı but bu iri bir parça olur çok tercih edilebir bir servis şekli değildir, diğeri ise baget. Baget yine usta kasaplar tarafından açılıp pirzola haline getiriliyor aslında gerçek bir pirzola değil ama.. mangal ziyafetlerinde oldukça lezzetli ve doyurucu bir alternatiftir. Pirzola halinde tavalarda da pişirilir ama en makbulu mangalda olanı , baget halnde ise seçenek çok fırında tavada poşette pek çok şekilde pişilir çocuklar ellerine alıp yemesini seviyorlar. SOSLU BAGET VE BROKOLİ

5 Kalça Göğüs kısmından sonra tavuğun en etli yeri. Daha çok sebzeli doyurucu öğünler için seçilir. Fırında ve tavada pişirilir. Patatesli, havuçlu arpacık soğanlı olarak güveçte çok lezzetli olur yine usta kasaplar tarafından açılıp mangallık olarak hazırlanır lakin yine de bir pirzola ya da kanat kadar tercih edilmez. ÇÖMLEK- GÜVEÇ KEBABI NASIL YAPILIR?

Çiğ tavuk dondurulmuş halde uzun süre saklanabilir ama şunu unutmayın çiğ tavukla asla şaka olmaz. Tavuğun buzunu Çözdürdünüz oldu ya pişiremediniz üstünden de zaman geçti yemeyin kediye köpeğe verin daha iyi sağlığınızı tehlikeye atmayın. Ama pişirdiniz yine yenilmedi buzluğa atın çözdürüp uygun bir zamanda yiyebilirsiniz..

TAVUK YEMEKLERİ TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim