2023 Kış Modası: Kadın Bot ve Çizme Önerileri

Annekaz
4 Şubat 2023
Yorum Yok

Ayaklar mutluysa biz de mutluyuz diyebiliriz. Özellikle kıyafetlerimizi tamamlayan ayakkabı görseli oldukça önemli. Rengi, deseni ve tarzı ile birçok farklı bot ve çizme seçeneği bulunuyor. 

Ayakkabı seçerken yılın modasına da göz atmak gerekir. Trendleri takip ederek tarzınızı bir adım öteye taşıyabilirsiniz. 

Kıyafet dolabınıza eşlik edecek doğru bot ve çizme seçimi nasıl yapılır? Son trendler arasında hangi bot modelleri var? 2023 yılında sokaklarda hangi modelleri daha sık göreceğiz gelin birlikte göz atalım…

Düz Bot Önerileri

Düz botlar hem günlük yaşamımızda hem de şıklığı sporlaştıracağımız elbiseler-etekler altında kendini gösteriyor. Sezonun trend ürünlerine baktığımızda ayakkabı tabanları ön plana çıkıyor. Yapı olarak daha kalın ve daha kendini gösteren farklı renklerle birleşmiş düz bot seçenekleri 2023 modasının vitrinlerinde bizleri karşılıyor. 

Bir dönem moda gündeminde olan punk şıklığı yeni sezonda da kolej tarzıyla birleşerek karşımıza çıkıyor. Uzun bağcıklı, kalın tabanlı ve detaylarda iddialı renklerin kullanılmasıyla tasarlanan ayakkabılar mini elbiselerin altında kullanımı tercih ediliyor. Hem iddialı hem de rahat olabileceğiniz bu ayakkabı seçeneğini siz de dolabınız için tercih edebilirsiniz. Greyder’in kırmızı kalın tabanlı ve bileğe kadar uzun bağcıklı günlük kadın bot modelini siyah ya da kırmızı elbise kombinizi tamamlamak için kullanabilirsiniz. Yine bu tarzda krem renginin hakim olduğu, kalın tabanlı ince bilekli ve bağcıklı botuna sahip olarak birçok kombini tamamlayabilirsiniz. 

Topuklu Bot Önerileri

Kadınlarda topuklu ayakkabılar her zaman avantaj oluşturuyor. Özellikle uzun elbiselerin ya da bol paça pantolonların altında adeta görüntünüzü dengeliyor. Trend topuklu botlar arasında da kalın ve dilimli tabanlar öne çıkıyor. Pelüş uzun kabanlar, salaş kazaklar, mini etekler ve ince çoraplarla bu kalın topuklu kadın botlarını kullanabilirsiniz. Görselinizi tamamlamak için ayakkabınızın rengine uygun fular seçebilirsiniz. Ya da büyük metal geometrik küpeler…

Bacak boyunuz uygunsa uzun bilekli ve topuklu bot seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. Özellikle dar kotlarınızı içine vermek için bu düz yüksek tabanlı botları kullanarak salaş kabanları ve uzun kaşkol modasına siz de uyabilirsiniz. 

Bunu da seversin  Kırmızı Palto - Yılbaşı kombini

Outdoor Bot Önerileri

Kışın ister istemez hareketimiz azalıyor, diyenlere doğru kıyafet ve ayakkabı ile dışarı çıkabileceklerini hatırlatmak gerekiyor. Kışın sokak ve orman yürüyüşleri için outdoor ayakkabı seçeneklerini tercih ederek hem ayak sağlığınızı hem konforunuzu hem de tarzınızı koruyabilirsiniz. Bu sene trendlerinde doğaya uyum sağlayan su geçirmez doğa botlarına çarpıcı renk detayları geldi… Tabana, bağcık deliklerine, bağcıklara ya da üstündeki aksesuarlara bu renkler kullanıldı! Canlı kırmızı, göz alıcı sarı, vurucu mavi ve montunuza uyum sağlayacak mor renkler outdoor botlarda kullanılıyor. Tabanlarda kullanılan iki renk ve zikzak çizgiler adeta sizi harekete geçmenizi söylüyor. Greyder’in su geçirmez kısa ya da uzun bilekli ve bağcıklı bu modaya uygun botlarına göz atabilirsiniz. 

Çizme Kombin Önerileri

Çizmeler hangi model olursa olsun her zaman kıyafetinizin enerjisini bir puan yükselten bir kıyafet destekleyicisidir. 2023 modasında çizme kullanımları da çok moda… Günlük, klasik ve trend ürün seçenekleri var. Trend modeller arasında kalın ve renkli tabanlı, uzun bağcıklı modeller botlarda olduğu gibi ön planda. Şık modeller ise kalın topuklu ve büzgülü bacak modeli deri çizmeleri vitrinler de görüyoruz. Hiç çizmeniz yoksa bir tane klasik bir tane de trend ürünlerden seçerek kış için hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz. Farklı olmayı seviyorsanız tabanlarda kullanılan marjinal dokunuşlu çizme seçeneklerine yönelebilirsiniz.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim