Geleneksel kitap defter kaplama şenliklerimize hoşgeldiniz

Annekaz
24 Eylül 2010
4 Yorum
Evdeki kitapların bir kısmı

Efenim ilköğretim haftası ve turşu festivali arasına denk gelen geleneksel kitap defter kaplama şenliklerime hoş geldiniz. Şenlik alanımızda kesici aletler ve yapışkan bantlar bol miktarda bulunmaktadır, ayrıca stantlarımızda bol bol ben10’li, sindyli ,Winxli ve hello kittyli seçeneklerimiz mevcut olup etiketler hediyemizdir tadını çıkartmanızı dileriz :)

Şu sıralar her evde olan kitap kaplama sanatının cümbüşe vurulmuş halini okudunuz, zira bizim evde halının üzerine kurulup bant ve makaslardan oluşan cephanemi hazırlayıp getirin bakalım kaplanacaklarınızı dememle pişman olmam arasında sarı kırmızı ışık ve korna ilişkisi kadar kısa bir zaman var. Kapla kapla bitmedi, ortalığın kaplık artıklar heba olmuş bantlar ve kağıt kırpıntılı halini de çektim ama çok rezil olduğu için yayımlamadım :P

Bu kadar yıllık tecrübe ile kitap kaplamanın ince sırlarını size veremiyorum zaten sevmiyorum ama yine de; Bu işin kısa sürede bitmesiniz istiyorsanız size 2 kişi daha lazım bir tane bantçıbaşı bi tane kapakcıbaşı, Bantçıbaşı bantları küçük küçük  koparıp plastikimsi sert bir yüzeye yapıştırır, siz kitabın sağından solundan üstünden altından ikişer parmak fazla bıraktığınız kaplama kağıdığının üzerine kitabı koyarsınız bir tarafını kitabın kapağına kaplar gibi yapıp 90 derece açıyla kitabın bir kanadını açın bu sırada kapakçıbaşı 90 derecelik açıyı bozmadan kitabı tutmaktadır.

Diğer tarafı yere paralel ve muntazamdır. Kitabın sayfalarının birleştiği dibinin altındaki kaplama kağıdı ters yönden maket bıçağı ile kesilir ve kaplık kenarlardan içe doğru katlanır ve ( kısa dikdörtgen) bantlanır. Uzun dikdörtgen kenarı da köşelerinden önce içe sonra düz olarak katlanıp yapıştırılır ha söylemeyi unuttum bir sayfayı içeride bırakırsanız  daha düzgün kaplanıyor. Daha sonra diğer tarafı çevrilip  aynı işlemler yapılır ama bu sefer açı 90 değil 30 derece falan olmalıdır 90 derece yaparsanız kaplık kabına sığmaz gerilir yamulur.

Bunu da seversin  Teknoloji tasarım ödevi..

Sonra etiketi yapıştırılıp üzerine ad soyad falan yapıştırılır. Bu işlem kitaplar bitene kadar çatlanmasa tekrarlanır.

Bu arada oğlum yurtta söylediğine göre onların kitap kaplama şenlikleri ayrı bir büyük oluyormuş :D

Etiketler:
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (4)
  1. Ayla dedi ki:

    Biz kaplama işlemi için biraz daha beklememiz gerekiyor ama öğrencilik yıllarımdan hatırladığım ben severdim.Hele de renkli renkli defter kabı ve etiket seçmek en eğlenceli kısmı olsa gerek.

  2. nohut oda dedi ki:

    ben cok severdım ogrencıyken hele o renklı renklı kaplıklara..ozendım :))

  3. kahvekeyfi dedi ki:

    Bir zamanlar istikrarlı bir şekilde her iki oğlumun defter ve kitaplarını kapladım.Hatta bir ara şeffaf yapışkanlı kaplık bile kullandım.Ama liseye başladıklarında artık gücüm çabuk tükendiği için kitap kaplamaktan vazgeçtim.Okuldan da sorun çıkmayınca bana gün doğmuş oldu.Yazınızı okuyunca kendi halim aklıma geldi.Ne diyeyim, Allah kolaylık versin :)

  4. Lia dedi ki:

    bizim çektiğimizi kimse çekmez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim