Seyahate Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Annekaz
27 Şubat 2019
Yorum Yok

Seyahat planınızı hazırladınız; konaklayacağınız otellerden rezervasyon yaptırdınız ve gideceğiniz şehirlerde görmeniz gereken yerleri büyük bir titizlikle kararlaştırdınız. Şimdi gelelim belki de seyahatin en sıkıcı gibi görülebilecek, ama bütün seyahatinizi etkileyecek kadar önemli olan kısmına, bavul hazırlıyoruz !

Bavulunuzda mutlaka olması gereken eşyalar hangileri? Seyahate çıkmadan önce mutlaka yanınıza almanız gerekenleri sizin için yazdık. Bize güvenin, seyahat sırasında bunları yanınıza aldığınız için hem çok rahat edecek hem de seyahatte yaşanabilecek sorunlara henüz seyahate çıkmadan çözüm getirmiş olacaksınız.

Seyahat Çantası Bagaj Kısıtlamaları

Seyahat çantanızı hazırlarken bagaj kısıtlamaları ve sıvı kısıtlamalarına dikkat ettiğinize emin olun.

Eğer sadece kabin bagajı ile seyahat edeceksiniz daha çok dikkat etmenizde fayda var. Kabin bagajına 1 litrelik kilitli poşetler içinde ve her bir ürün 150 ml’yi geçmeyecek şekilde toplamda 1 litrelik ürün alabiliyorsunuz. Fakat tüplü, gazlı ve keskin ürünleri güvenlikten geçerken kesinlikle almanıza izin vermeyeceklerini unutmayın.

Eğer uçak altı bagajınız da varsa nispeten daha rahatsınız. Sıvı bütün ürünlerinizi herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmadan bu bavulunuza yerleştirebilirsiniz. Tırnak makası ve törpü gibi keskin eşyalarınızı da bu şekilde yanınıza alabilirsiniz.

Bavullarınızı hazırlarken en çok dikkat etmeniz gereken durumlardan biri de maksimum ağırlık limitleri. Bilet türünüze göre sahip olduğunuz bagaj ağırlık limitlerini uçak bileti aldığınız havayolundan öğrenmeyi unutmayın. Linkteki adresten hepsini bir arada görebilirsiniz.

Eğer uçak yerine otobüs veya trenle seyahat edecekseniz, ağırlık limitleri ya da eşya kısıtlamaları açısından daha rahat olacaksınız. Fakat seyahat boyunca epey ağır bir bavulu yanınızda sürükleyerek taşımak istemezsiniz. Kolay taşınan ve sadece en gerekli eşyalarla doldurulmuş valizler seyahatten aldığınız heyecanı artıracaktır.

Seyahat Kıyafetleri

Seyahat ederken en rahat ettiğiniz kıyafetleri yanınıza almayı tercih edebilirsiniz. Gittiğiniz şehrin hava durumuna bağlı olarak yanınıza şemsiye ve yağmurluk almayı da unutmayın. Eğer soğuk havalarda seyahat edecekseniz üşümenizi engelleyecek atkı-bere, şal ve hırka gibi eşyalarınızı da mutlaka yanınızda götürün. Sıcak havalar için ise güneş koruyucu bir şapka alabilirsiniz.

Eğer otelde konaklamayacaksanız, havlu ve bornoz da mutlaka yanınızda götürmeniz gereken eşyalardan. Fakat ebat açısından daha az yer kaplayacak ve bavullarda ağırlık yapmayacak daha minimal modelleri götürmeyi tercih edebilirsiniz.

Yaz seyahatleri için yeterli sayıda deniz kıyafeti ve havlu götürdüğünüze dikkat edin.

Eğer bir şehri keşfe çıkıyorsanız, bunu en iyi yapmanın yolu hiç kuşkusuz sokaklarda kaybolmak. Fakat ayakkabılarınız için fazla yürümeniz çok da iyi olmayacaktır, o yüzden yanınıza ikinci bir yedek ayakkabı almanızda fayda var. Aynı şekilde konaklamalarınız sırasında rahat edebilmeniz için yanınıza terlik de alabilirsiniz.

Seyahatiniz boyunca yetecek miktarda iç çamaşırı ve çorap da mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.

Bütün eşyalarınız için gerekebilecek yedek poşetleri de bavulunuzun bir köşesine sıkıştırdığınızdan emin olun.

Kişisel Bakım

Hava durumu ve mevsim ne olursa olsun, çantanızda güneş gözlüğü ve güneş kremi bulundurduğunuza emin olun.

Kişisel bakımınız için de yanınıza mutlaka şampuan, saç kremi, fırça, deodorant, parfüm, diş fırçası ve diş macunu almayı unutmayın. Cilt bakım ürünleri ve kozmetik çantanızı da yanınıza almak özellikle uzun sürecek seyahatler için yararınıza olacaktır. Eğer varsa bütün bu ürünlerin seyahat boylarını alarak hem kapladıkları alanı küçültebilir hem de ağırlık yapmalarını engellersiniz.

Eğer kontakt lens kullanıyorsanız yanınızda lens solüsyonunuzun ve lens kaplarınızın bulunduğuna emin olun. Her ihtimale karşı, gözlüklerinizi de kabıyla beraber yanınıza almak isteyebilirsiniz.  

El çantanızda bol miktarda ıslak mendil, peçete ve yara bandı bulundurursanız acil durumlarda zor duruma düşmemiş olursunuz.

Seyahat Cüzdanı

Normalde kullandığınızdan biraz daha küçük ve dikkat çekmeyecek bir cüzdana kullanmayı tercih ettiğiniz kredi kartınızı ve banka kartınızı yerleştirebilirsiniz. Eğer yurtdışına çıkacaksanız, sadece orada kullanabileceğiniz kredi kartlarınızı ve banka kartlarınızı yerleştirip geri kalanını evde bırakabilirsiniz.

Yanınızda taşıyacağınız nakit paraları ise birkaç parçaya bölmeyi tercih edebilirsiniz. Bunun için çantalarınızın içinde birkaç farklı bölge ayırabilirsiniz.

Seyahat Yastığı

Bazen yolculuklar uzun sürebilir ve siz de güzelce uykunuzu alabilirsiniz. Fakat uyku sırasında boynunuzu incitmek de istemezsiniz. Bunun için yanınızda küçük bir seyahat yastığı bulundurmanız iyi olabilir. Hatta nefesinizle şişirip uykunuzdan sonra indirebileceğiniz bir yastığı da tercih edebilirsiniz. Böylece yastığınız fazla yer kaplamamış olur.

Bunu da seversin  Kadın Giyimde Yaz Modasının Popüler Parçaları: Deniz Şortu ve Gömlekler

Daha da uzun yolculuklarda gözlerinizin rahatsız olmaması için yanınızda göz bandı bulundurabilirsiniz.

Elektronik Eşyalar

Yanınıza mutlaka telefonunuzu, telefonunuzun şarj aletini, fotoğraf makinenizi, makinenizin pilini ve şarj aletini almalısınız.

Taşınabilir bir şarj cihazı alırsanız, priz bulamasanız bile şarjı tükenen elektronik eşyalarınızı çabucak şarj edebilirsiniz.

Eğer ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız bilgisayarınızı ve bilgisayarınızın şarj aletini de bilgisayar çantanızla beraber yanınıza alabilirsiniz. Aynı şekilde tabletinizi de yanınızda götürmeyi tercih edebilirsiniz.

Acil durumlar için saat, pusula ve fener de taşıyabilirsiniz.

Eğer farklı bir ülkeye gidiyorsanız dikkat etmeniz gereken bir nokta da gittiğiniz ülkede kullanılan prizler. Eğer gittiğiniz ülke  farklı tipte bir priz kullanıyorsa, yanınıza bir evrensel seyahat adaptörü alırsanız herhangi bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz.

Yolu müzik dinleyerek geçirmek için de mutlaka yanınızda kulaklığınız olmalı.

Matara

Yanınızda hafif ve dayanıklı bir matara bulundurursanız yol boyunca ve gezerken hiç susuz kalmamış olursunuz. Eğer çok uzun süre gezmeyi planlıyorsanız, yedek bir matara almayı düşünebilirsiniz. İsterseniz çay ve kahve içmek için yanınızda termos da bulundurabilirsiniz.

Eğer Avrupa yolcusu iseniz hem cebiniz için hem de doğa için yararlı olacak bir haberimiz var! Avrupa’nın birçok ülkesinde içilebilir musluk suyu bulabilirsiniz. Böylece sürekli plastik su şişesi almak zorunda kalmazsınız. Ülkelerin resmi sitelerinden araştırma yapmanız yararınıza olabilir.

Kilit ve Bavul Etiketi

Bavullarınızı ve çantanızı kitlemek için yanınızda kolay açılabilir, anahtarlı veya şifreli kilitler bulundurmalısınız. Böylece eğer hostelde konaklayacaksanız veya uzun süre yolculuk yapacaksanız aklınız çantalarınızda kalmaz. Fakat özellikle havaalanı güvenliklerinde çantalarınızın kilitlerini açmak isteyebileceklerini unutmayın.

Bavullarınızın kaybolması durumunda da problem yaşamamak için, çantalarınıza özel bavul etiketleri alabilirsiniz. İsim-soyadı, adres ve telefon gibi önemli bilgilerinizi bu etiketlere yazdığınıza emin olun. Acil durumlarda aranması gereken kişilerin de adlarını ve telefonlarını çantanızın bir köşesinde bulundurmak isteyebilirsiniz.

Atıştırmalıklar

Yolculuk boyunca ve geziniz sırasında çok acıkmanız durumunda hayat kurtaracak birkaç atıştırmalığı yanınıza mutlaka almalısınız. Mümkünse, sizi fazla susatmayacak, daha fazla acıktırmayacak, ve yemesi kolay bir atıştırmalık tercih etmelisiniz. İçecek olarak ise yol boyunca su içmek en iyi tercih olacaktır.

Kitap

Uzun yolculuklarda zamanın nasıl geçtiğini fark etmemek için sürükleyici bir kitabı yanınızda bulundurmanızda fayda var. Kitap yerine dergi veya gazete de tercih edebilirsiniz. Eğer seyahatinizi not almak istiyorsanız, yanınıza küçük bir not defreri ve kalem de alabilirsiniz.

İlaçlar

Sürekli kullanmanız gereken ilaçları mutlaka yanınızda bulundurun. Uçak yolculukları için ilaçların kutularından çıkarılmamış ve reçeteli olması tercih ediliyor. Ağrı kesici, ateş düşürücü, vitaminler ve mide ilaçları ise seyahate çıkan herkesin yanında bulundurması gereken ilaçlardan.

İlaçlarınız dışında önemli sağlık raporlarınızı ve yurtdışına gidecekseniz sağlık sigortası belgelerinizi de mutlaka yanınızda bulundurmanız herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşmanız durumunda rahat etmenizi sağlayacaktır.

Yolculuk Belgelerinizi Telefonunuza Kaydedin

Seyahate çıkmadan önce pasaportunuzu, vizenizi, yolculuk belgelerinizi ve önemli raporları PDF formatında telefonunuzda bulundurduğunuza emin olun. Elbette, pasaportunuzu kaybetmek kötü bir deneyim olacaktır; fakat seyahat sırasında başımıza gelebilecek olan bu sorunu çözmek zannedildiği kadar zor değil. Tarattığınız pasaportunuz ve vizeniz size, en azından tekrar belge çıkartana kadar birçok alanda yardımcı olacaktır.

Aynı şekilde rezervasyon yaptırdığınız otellerin rezervasyon bilgilerini de telefonunuza kaydetmeyi unutmayın. Otele giriş yaparken bu belgeleri göstermenizi isteyebilirler.

Çevrimdışı Harita Kullanımı

İnternet bağlantınızın gezerken her zaman mevcut olmayacağını göz önünde bulundurursak, her zaman kullandığınız harita uygulamasında gittiğiniz şehrin haritasını indirdiğinize emin olun. Böylece telefonunuz çevrimdışıyken de her zaman bir haritaya erişiminiz olacaktır. Gezmek istediğiniz yerleri de haritanıza önceden işaretlerseniz, internet erişiminiz olmasa bile görmek istediğiniz yerlere kolayca ulaşabilirsiniz

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim