2016 yılında hangi halılar moda?

Annekaz
28 Aralık 2015
1 Yorum

Halı bir evin en göz alıcı aksesuarı. Halı satın alırken baktığımız ilk şey rengi ve modeli olsa da halı da kalite de çok önemli. Halı satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? Ev dekoruna göre halı nasıl seçilir? Satın aldığınız halı nasıl temizlenir? Detayları yazımda okuyabilirsiniz..

Halı alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Halı satın alırken ilk dikkat etmeniz gereken nokta kalitesi. Uzun süre kullanılacak olan halının tamamen sentetik ya da naylon olması ya da yüzde yüz yün olması sizin için uygun olamayabilir. Sık sık halı yıkama yaptırıyorsanız halı alırken garanti süresini mutlaka sorun. Leke tutmayan, sağlıklı iplik kullanılan halılar seçin.

Ev dekoruna göre halı nasıl seçilir?

Halı eve canlılık katan detay olmamalı eğer odanız renkliyse biraz daha renkli bir halı seçilebilir ama kahve detaylı bir salona sarı kırmızı detaylı bir halı yakışmaz. Odanızın içinde kullandığınız  detay renkler üzerinden halı seçebilirsiniz. Mesela koltuk kırlentlerine  uygun bir halı daha uyumlu olacaktır. Perde içindeki detaylarda halı seçiminde renk olarak seçilebilir.

halı pembe dekor

 

Fotoğraftaki modelde pembe halı pembe kırlent, ve pembe çiçekli perde ile kombin edilmiş..

lila halı

 

Bu dekorda ise lila duvar kağıtları ekru koltuklarla uyum sağlamış bir halı kullanılmış..

 

Bunu da seversin  Öpüşen Mandallar
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (1)
  1. müjgan dedi ki:

    desenini falan boş verdim..malzemeleri irenç..hemen sertleşiyor halılar.. yün halı kalmamış piyasada onu anladım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim