Kendi kiliminizi kendiniz örün! Örgü kilim modelleri

Annekaz
15 Şubat 2018
Yorum Yok

Örgü stres attırır düşünce dağıtır bir yandan da size yeni bir kilim kazandırır nasıl mı? Örgü kilim modelleri bu ara çok popüler. Her ilmeği sevgiyle yapılan bu kilimleri yapması başlangıç seviyesinde örgü bilenler için bile çok kolay olacaktır. Size gerekli olanlar  bol bol ip, tığ ya da şiş ve bol bol sabır..

Örgü kilim modelleri? Örgü kilim  nasıl yapılır?

Örgü kilim modelleri konusunda internette pek çok kaynak var instagram da ve yotube da bu işin ustaları küçük birer arama ilekolayca bulabilirsiniz hiç örgü bilmiyorsanız tabi önce temel örgü teknikleri öğrenmeniz gerek ama benim gördüğüm kadar ile kilim örerken en çok tığ işi kullanıyor.

Tığ işi penye ipten yapılan Örgü kilim modelleri  için sık iğne, dolgu gibi basit temel teknikleri öğrenin sonra küçük bir paspas ya da benzeri bir parça ile başlayın. Sonra  artık salon için mi örgü kilim yaparsınız çocuk odası için mi karar sizin. Sevimli örgü kilim modelleri çok fazla var ama ben biraz da yaşam alanları için modeller göstermek istedim size..

Orgu hali 2

Mesela bu muhteşem salon halısı dolgu ve sık iğne tekniği ile yapılmış altına kaymaz bantlar yapıştırılıp güvenle kullanılabilir. Ayrıca kirlendiği zaman makinede talimatlara dikkat ederek tertemiz yıkanabilir.

Orgu hali 10

Burada ise hem yuvarlak bir oturma odası kilimi örülmüş hem de şık puflarla takım haline getirilmiş.

Orgu hali 7

Biraz daha karmaşık ama çok şık bir tığ işi  oturma odası kilimi..

Orgu hali 13

Bir kere başladıktan sonra kenarına pon pon mu yaparsınız üstüne kızınızın oğlunuzun adını mı yazarsınız size kalmış..  işte diğer Örgü kilim modelleri

Etiketler: , ,
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim