İyi Bir Anne Nasıl Olunur? Mükemmel anne olmak mümkün mü?

Hayriye Koz
28 Kasım 2018
Yorum Yok

Hamilelik dönemi ile başlayan annelik süreci, bir ömür boyu devam edecek kadar güzel bir durumdur. Annelik, içerisinde kendisine saklı olan duyguları barındırır. Bunun yanında tek kişilik değil, kocaman bir aileyi idare etmenin de zorluklarını taşır. Annelik, her kadının başarabileceği bir görev midir sorusu yanlış bir bakış açısı olacaktır. Çünkü bazı kadınlar, anneliği sadece çocuk doğurmak olarak görmektedir. Aslında anne olmak, sadece böylesine zorlu bir fiziksel görevi yerine getirmek değildir. Annelik, psikolojik ve duygusal alanlarda çocukların sorumluluğunun üstlenmesini gerektirecek kadar kapsamlı bir dönemdir. Bu yüzden her doğuran kadın aslında gerçek bir anne olamadığı gibi, bazı çocuğu olmayan kadınlar da çok iyi annelik yapmaktadır.

Kendine Zaman Ayırmak

İyi bir anneliğin temel dayanağı, öncelikle kendinizle barışık bir hayat sürmektir. Çünkü anneliği yoğun temposu esnasında, annelerin kendilerini fiziksel ve zihinsel anlamda hasta ettikleri göz ardı edilmektedir. Anneler çocuklarına daha iyi bir şekilde bakmak için kendi sağlıklarını da sürekli olarak yüksek seviyelerde tutmalıdır. Bu yüzden çocuklar uyuduktan sonra kendinizin seveceği kaçamaklar yapmak doğru bir uygulama olacaktır.

Gülümsemenin Faydaları

Gülmek, faydası bilimsel olarak kanıtlanmış bir eylemdir. Bu yüzden annelerin de çocuklarına ve çevrelerine karşı her zaman güler yüzlü olması gerekmektedir. Gülen anneler, çocuklarına çok daha pozitif bir enerji verecektir.

Temiz ve Mutlu Bir Ev Yaratmak

Annelerin en önemli görevlerinden bir tanesi, çocukların sağlıklarını en iyi şekilde koruyacakları bir ev ortamı yaratmaktır. Bu konuda söylenen ‘Çocuklarım anılar biriktiriyor, o yüzden dağınıklığın kusuruna bakmayın’ cümlesi oldukça anlamlıdır. Aslında dağınık bir ev temiz olabilir. Önemli olan çocukların kendilerini en mutlu şekilde hissetmeleridir.

Ödül Sisteminden Kaçının

Günümüzde kullanılan çocuk gelişimindeki ödül ve ceza sistemi, aslında çocukların yaşamda büyük bir şekilde zorlanmalarına sebep olacaktır. Çünkü böyle bir alışkanlık sonrasında, çocuklar sürekli olarak her iyiliklerinde bir karşılık bekleyeceklerdir. Anneler, böyle yanlış bir sistem yerine çocuklarına sorumluluk duygusu aşılamalıdır. Bu şekilde çocukların karakterleri çok daha düzgün ve doğru şekilde oturacaktır.

Bunu da seversin  VAJİNİSMUS BELİRTİLERİ
Etiketler: ,
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.