Hangi göbekten nasıl kurtulunur? Sizin göbek tipiniz hangisi?

Annekaz
4 Ağustos 2018
Yorum Yok

İdeal kiloda olsak bile göbek aktif spor yapmayan her kadın ver erkeğin sorunu. Kulağa sevimli hatta esprili gelse de göbek  – bel ne kadar genişse kalp  damar ve karaciğer yağlanmaları ne kadar çok oluyor. Bel genişliği kadınlarda 85 erkeklerde 95 i geçmemeli..Peki hangi göbek nasıl erir? Göbek tipiniz hangisi? Göbek tiplerine göre diyet öneriler..

Anne Kaz sayfasında ilk tabi ki anne göbeği: Doğumdan sonra sarkan göbek için tek çare bol bol yürüyüş ve mekik. Doğumdan hemen sonra doğum tipinizi göre sağlıklı bir korse, bebeğiniz bol bol emzirmek, bol su ve yürüyüş çok yardımcı olur. Telefona bir göbek çalıştırma uygulaması girin her gün o hareketleri takip edin bir Ebru Şallı göbeği biraz zor ama en azından şu iki katmanın birinden kurtulursunuz…

Stres Göbeği; Uygun sürede ve kalitede bir uykuya sahip olmayan insanlar, obeziteye diğerlerine göre daha eğilimlidir. Stresin ve kalitesiz uykunun bedenlerimizi etkilediği ve karnımızdaki yağların ortaya çıkmasına neden olduğu doğrulandı. Günde en az 8 saat uyku önerilir.

Stresli insan yorgun, bitkin ve enerjisi tükenmiş olduğundan ya çok fazla uyur ya da hiç uyuyamaz. Bu durum uykusuz kalmaya ya da zamanlı zamansız uyumaya neden olmaktadır. Ayrıca bu durum reflü, ülser başta olmak üzere hazımsızlığa, yutkunmada zorluğa, mide bulantısına, iştahsızlığa da neden olmaktadır.

Obezitenin en yaygın nedenlerinden biri hormonal dengesizliktir. Uzmanınızın uygun gördüğü egzersiz ve diyeti uygulamanıza rağmen hala kilo aldığınızı fark ederseniz, doktorunuza danışıp sorunun neden kaynaklandığını bulmalısınız.

Uyku bozuklukları, duygusal değişimler, anksiyete ve depresyon, sürekli sivilce problemi, göbek yağları ve sürekli kilo almak, kas kütlesinin azalması, terleme, unutkanlık, açlık krizleri, sindirim problemleri, sürekli yorgunluk, baş ağrısı ve migren, sıcak basması ve gece terlemeleri gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Bunu da seversin  Dünyanın en zengin adamı ama her akşam bulaşık yıkıyor

Hepimiz çok fazla alkol tüketiminin kilo alımına sebep olduğunu biliyoruz. Ayrıca düzenli alkollü içki tüketen insanlar büyük tümörler geliştirmeye eğilimlidirler. Alkollü içeceklerin kalori bakımından yüksek olduğu ve vücudumuzda sindirimi bozduğu da doğrulanmıştır. Bu problemle başa çıkabilmek için öncelikle alkolü sonsuza dek bırakmalısınız. Midenin iç yüzeyini kaplayan bölümü tahriş eder ve buna bağlı olarak gastrit’e yol açar. Mide zarında yırtıklar oluşup mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana getirir. Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine neden olabilir. Aşırı alkol kullanımı kanser riskini büyük oranda artırır.

Etiketler:
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim