Kim sınıfta kaldı?

Annekaz
11 Temmuz 2009
8 Yorum

Neler olmuş neler en başarısızlık bakanlık demiştik Bakanlık sınıfta kalmış, SBS’ye özel okullar ve kolejler damgasını vurmuş. Eh yani şaşırmadık sistemin, okulların, ideailst olmayan öğretim görevlilerinin, kalabalık nüfusun sınıfların, çocukların, ailelerin el birliği ile geldiği nokta bu.

Poster afiş yapmaktan çok sıkıldık dedik, çocuklar yarış atı gibi dedik, “bazı” öğretmenler yeterli değil dedik vs vs.. Yani durum içler acısı Şu sonuçlara göre İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin neredeyse yarısı sınıfta kalmalıydı , sınıfta kalma yok e devlet öğretmeni bir şekilde başarısız olan öğrenciyi bırakamıyor ama çok düşük notlarla geçiriyor ama özel okul öğretmeni çeşitli nedenlerle bol bol puan verip çocuğun sıralamasının yükselmesine neden oluyor. Biliyorsunuz son sınıfta SBS’den alınan puan aman aman önemli deği önemli olan YBP.. aman neyse ben çok sıkılmıştım kabus gibi bir yıldı aynı endişeler 2 çocuğumda da devam edecek dershane inadım kırılırsa belki gönderebilirim ama biliyorumki artık eğitimde eşitlik diye bir şey yok paran varsa ek puanlar iyi bir eğitim sizi dinleyen eğitimciler mecburen oluyor.. 13 Temuzda açıklanacak olan Lise tercih rehberi ile birlikte Kaan’da liseli olacak…

MEB’in ne yapacağı nasıl yapacağı hangi sistemi getireceği konusunda hiç bir fikrim yok ama çook çalışmaları lazım çooooookk…

Bunu da seversin  Türkiye'de internet kullanıyorsanız..
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular
Yapılan Yorum Sayısı (8)
  1. Anonymous dedi ki:

    yazdıklarınızın hepsine katılıyorum bence bu sistem değişmeli çok saçma kimsede bir şey demiyor bütün velileri boykota çağırıyorum

  2. kubra zeynep kara dedi ki:

    bencede çok doğru söylediniz.
    hep yarışarak yaşıdık ve yaşıyorlar çocukluğumuzu

  3. emel dedi ki:

    nasıl bir sistem olsun diye sorsalar ne düşünürdünüz…eleştirmek kolay,ülkenin gerçeklerinde gerçekçi fikirlerinizi merak ediyorum,

  4. Anonymous dedi ki:

    sorunda bu ya ülkemizin gerçekleri öğretmenlerimiz bile bu sistemi beğenmiyorken temelsiz bir eğitim sistemini oturttular sonuç mecburen özel öğretmen tutmak yada dershane sevgili EMEL SİZE SÖYLÜYORUM

  5. emel dedi ki:

    sevgili adsız…

    yorumunuz "eleştiri" üzerine,olan biten,sistem haksızlık olabilir,adaletsiz de olabilir…bunun hakkında kime sorsanız eleştiri yapabilir,çünkü eleştirmek kolaydır,demek istediğim şöyle olsa diyebileceğiniz bir fikir var mı?fikir üreten insan sayısı az olduğu için sadece şikayet ediyoruz,başarılarımız bizim,başarısızlıklar sistemin,hatta öğretmenin…düşünceler bu seviyede kalırsa hepimizin çocuğu bu sistem içinde sorunlar yaşayacak,yaşamasın diye de para harcamamız gerekecekse haracayacağız…çocuğumuzu değil!

  6. Anonymous dedi ki:

    tebrik ediyorum sizi çok doğru anlatmışsınız başka söze gerek yok emel hanım

  7. Anne Kaz dedi ki:

    :) aslında ben tepkimde emel hanımda söylediklerinde haklı ama sistemi şekillendirecek olan benim gibi konu hakında eğitimsiz kalbiyle düşünen insanlar olursa daha da içinden çıkılmaz olur.

    Örnek sistemler incelenir bu konuda uzmanlar eğitimciler fikrini söyler toplantılar yapılır başarılı olan iller neden başarılı araştırılır ya da başarısız olan iller neden başarısız araştırılır. veriler masaya yatırlır ortaya bir sonuç çıkarılır.. Bu sene yine iyi sonuçlar açıklandı geçen sene durum aşağı yukarı aynıydı açıklayamamışlardı… Kendi başarısızlığının altına imza atamayan bir bakanlık vardı ama görüyorumki durum ortaya tüm açıklığı ile serilmiş tartışmaya açık konuşulabilir bir ortam sunulmuş bu güzel bir gelişme..

    Ben eğitimci değilim evimdeki pencereden gördüklerimi zaman zaman yazıyorum hiç birisinden pişmanlık ya da vazgeçmişliğim yok ki çocuklarımın öğretmenleride blogumu zaman zaman okuyor. Bir üniversitenin matematik bölümünden mezun olmuş birisi matematik öğretmeni olarak o okuldan çıkmaz çok iyi bilir fakat öğretemez bunun için öncelikle o ruhun olması lazım malesef öğretmenlik gerçekten gönül ve vicdan işi .. tamam meslek olarak seçildi öğretmen takip edilmeli başarıları başarısızlıkları mesela matematiği kötü olan bir ilk kademe sınıfı almış bu öğretmen büyük başarı göstermiş ve genel başarı ortalamasını yükseltmiş o öğretmen ödüllendirilmeli bu artık paramı olur ikramiye mi olur bilemiyorum ya da tam tersi matematiği iyi olan bir sınıf almış kötüye gidiş var nedeni araştırılmalı .. bu öğretmenin bütün sınıflarında varsa kontrol edilmeli, çocuklara kendin yap proje vs ödevleri daha kapsamlı daha yaratıcı ve daha az sayıda verilmeli çıktı ödevler kabul edimemeli çocuklar yazarak ödev hazırlamalı her okulda etüt saatleri olmalı bütün sınıflar konuları senkronize bitirmeli ve başlamalı, ortak sınavlar merkezi denemeler çoğalmalı özel okullardaki sistemler öğretmen öğrenci veli ilişkilerine bakılsın bir müdür öğrencisini tekmeleyebilir mi matematik hocası ben bir kere anlatırım o çocukda bir kerede anlamalı der mi diyor.. bunlara şahit oldum el kadar çocukları kravatı yok diye derse almayan bir sistem var pek çok ülkenin nüfusundan çok öğrenci sayımız var kabul ediyorum işin en zoru MEB'de ama en azından eşitlik olmasada şu dershane bağımlığını malı mülkü satıp özel okula yatırmayı azaltmaları lazım bu artık memuz zihniyetli öğretmenleri gerçek öğretmen yapmakla mı olur velileri yola getirmekle mi olur çocuklara yüklenmekle mi olur bilmiyorum ben çocuklarımın geleceği için endişe ediyorum çözüm önerilerim sağlıklı ya da dinlenesi olmayabilir ama en azından eksiklikleri kızgınlıklarımı yazarım bu da 3 çocuğuda okula giden elinden geleni yapan bir anne olarak hakkımdır diye düşünyorum.. hatalarım için özür sevgiler.. :)

  8. Anonymous dedi ki:

    size katılıyorum anne kaz baştada dediğim gibi önce bu sistemin temelini oturtmadılar küt diye sistemi oturttular temel yok temel fikir üretmeye gerek yok sistemin yanlış kurulmasından doğuyor problemler sorun sadece bu sevgiler ARZU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim