Nasıl Blog Yazarı Olunur?

Annekaz
5 Ağustos 2022
Yorum Yok

Blog yazımı, iki farklı bakış açısıyla ele alınabilir. İlki kişisel bloglardır. Bunlar, günlük veya haftalık olarak yazılan internet yazıları şeklinde tanımlanabilir. İkincisi ise SEO metinler kapsamında yazılan bloglardır. Her ikisi için de güçlü bir anlatım dili, temeli sağlam bir yazım bilgisi ve elbette her işte olduğu gibi yatkınlık bulunmalıdır. Kişisel bloglarda, üslup ve biçim çok kritik olmasa da SEO metin olarak kullanılacak bloglarda oldukça önemlidir. Bu nedenle blog yazarlarının taşıması gereken birçok özellik bulunur. 

Blog Yazarı Olmak İçin Neler Gerekir? 

  • Öncelikle sürekli olarak bir konu hakkında yazabilmek için yaratıcı bir beyin gerektiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Konu her ne olursa olsun, basit bir bilgiyi dahi açıklayıcı hale getirmek, bazen konu hakkında bu ufak bilgiye dayanarak yorum yapabilmek, blog yazarının taşıması gereken özelliklerden en önemlisidir. 
  • İkincisi ise araştırmaya yatkınlıktır. Blog yazıları genellikle yorum içerikli olsa da çoğu zaman bu yorumu yapabilmek için bazı bilgiler edinilmesi gerekir. Örneğin bir blog yazısında çarşafın yatağa nasıl geçirileceğinden bahsediliyorsa, içerisinde tek kişilik veya çift kişilik çarşaf ölçüleri de belirtilir. Bu da akılca tutulamayacak bilgilerden birisi olduğu için araştırma yapmayı gerektirir. Blog yazılarında genellikle bu tarz minik sorgulamalar, yeterli olmaktadır. Fakat kozmetik, sağlık veya özel bir üretim alanına dair blog yazıları hazırlamak, sanılandan zordur. Çünkü hiç bilinmeyen bir konu hakkında önce araştırma yapılmalı, ardından öğrenilen bilgi uygun bir dille yazıya aktarılmalıdır. 
  • Üçüncü özellik, yaratıcılık veya özgünlük olarak tanımlanabilir. İnternet dünyasının akıllı sistemleri, taklit metinleri kolayca tespit edebildiği için yazılan her metnin yüzde yüz özgünlük taşıması gerekir. Bazen aynı konu hakkında onlarca farklı blog yazısı yazılması talep edilebilir. Bu durumda her biri ayrı cümlelerle, hatta mümkünse farklı bilgiler ışığında kaleme alınmalıdır. Kendini tekrar eden blog yazarının ilerleme kaydedebilmesi pek mümkün değildir. 
  • Dördüncü ve son özellik ise edebi anlamda güçlü bir dile sahip olunmasıdır. Akıcı yazılar yazabilmenin, yazım hataları olmaksızın blog yazısı hazırlayabilmenin en temel koşullarından birisidir. Çünkü çok sık yapılan yazım hataları ve sürekli dolanan kelimeler, okuyucuyu blogdan uzaklaştırmaktadır.
Bunu da seversin  Milyarder babanızı reddeder misiniz?

Blog Yazarı Aranıyor

Bebek gelişimi ve hamilelik dönemi hakkında merakı, bilgi deneyimi veya bu alanda daha önce tecrübe etmiş kişileri bekliyoruz. Blog yazarı olmak için https://ikonanne.com/ adresi üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.