Bebeklerde Ağız Kokusu Nasıl Geçer ?

Melike
1 Temmuz 2018
Yorum Yok

Yeni doğan bebeklerin kokusu çok güzeldir. Bu kokusunun korunması için anneler losyon, krem ve pudra gibi çeşitli ürünlerden yararlanırlar. Bu güzel kokulara gölge düşüren durumlar olabiliyor. Bunlardan biri de bebeklerde ağız kokusunun oluşmasıdır. Bebeklerde ağız kokusu oluşmasının sebebi gün içinde bebeklerin ağızdan nefes almasıyla bakteriyel gelişimden kaynaklı koku meydana gelir. Aynı zamanda bebekler etrafındaki nesneleri tanımak için nesnelerle ağız yoluyla temas kururlar. Bebek gün içinde baş parmağını ya da battaniyesini emer. Bunun sonucunda ağızda sıvı kaybı oluşması ile kuruma başlar ve koku kendini gösterir. Verdiğiniz ek gıdalarda kokunun ana kaynağı olabilir. Diğer dikkat edilmesi gereken sorunlar ise sindirim kaynaklıdır.

Kusmuk, aç kalmak, sinüzit gibi farklı hastalıklar sebebi ile ağız kokusu oluşur. Tıbbi destek alarak bebeğinizde oluşan rahatsızlığın önüne geçebilir daha doğru tanı koyarak kesin sonuca ulaşma şansına erişebilirsiniz. Bunun dışında evde bazı yöntemler uygulayarak bu durumu önleyebilirsiniz.

Ağızda Hijyene Dikkat Etmek

Gün içinde besin alınmasıyla bazı bakteriler ağız içine yerleşerek koku oluşturur. Bu yüzden ağız bakımı önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden her yemekten sonra bebeklere özel tasarlanan bir diş fırçası ile bebeğinizin dişi ve damaklarının hassas bir şekilde fırçalayabilirsiniz. Bunun dışında ek besinler verdiğinizde mutlaka sıvı tüketimine dikkat edin. Verdiğiniz su sayesinde yemek artıklarını temizlemiş olacaksınız.

Temizliğe Önem Göstermek

Ağız temizliği kadar diğer temizlik kuralları da önemli bir yer tutuyor. Belli aralıklarla bebeğinizin ellerini yıkamaya özen gösterin. Eşyaları tanıma evresinden dolayı bebekler bazı nesneleri emdiğinden onun temas halinde olduğu bu nesneleri mutlaka temiz tutun. Bebeğin emziğini bulaşık makinesinde yıkamaya özen gösterin. Bunun dışında gün içinde emzik birçok yere düşer bu yüzden 5 dakika sıcak su içinde emziği bekleterek hijyen sağlayabilirsiniz.

Bunu da seversin  Ağlayan bebekle baş etme yolları ve beyaz gürültü

Ağız Kokusu İçin Kontrole Gitmek

Evde gerektiği kadar koşullara sağlamış olabilirsiniz. Fakat ağız sağlığı ve temizliğinden emin olmak için tıbbi yardımda gerekiyor. Bu yüzden 2-3 yaşından sonra mutlaka düzenli şekilde bebeğinizi diş muayenesi yapması için bir hekime götürün.

Tüm bu önlemlerin alınmasına rağmen bebeklerde ağız kokusu devam ediyorsa bir çocuk doktorundan randevu alarak ayrıntılı bir tetik isteyerek tedavi ettirebilirsiniz.

Etiketler:
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim