Bebeklerin beden ve ağlama dili

Annekaz
27 Şubat 2019
Yorum Yok

Bebekler doğuştan bakıma muhtaç olarak doğarlar ihtiyaçları ağrıları ya da duygularını anlatmak için konuşamasalar da beden dilleri ve ağlama sesleri ile dertlerini anlatmaya çalışırlar yani aslında bebeklerin de bir dili var.

Bebeğiniz dünyaya geldiği andan itibaren onların anlamaya çalışırız. Ağlamaları, ıkınmaları, çıkardıkları sesler bizim için artık her şeyden önemlidir. Bu sesleri çözerseniz bebeğinizin dilini de çözmüş olursunuz artık bebeğinizin tek bir hareketi ya da ağlama sesi hatta nefes alış şekli ile bile onun ihtiyaçlarını şıp diye anlarsınız.

Fotoğraflar: brightside

Ağlama bebeğin nefes almaktan sonra ilk başardığı şey diyebiliriz. Bebekler doğar doğmaz ağlamaya başlarlar ilk 4 ay boyunca sadece ağlama ile mesajlarını verebilirler bu yüzden kısa zamanda bebeklerin ağlama kodlarını çözmeniz gerek..

BEBEKLERİN AĞLAMA KODLARI

Çağırma ağlaması: Bebekler uzun süre yalnız kalınca sizi çağırmak için ağlayabilirler. Bu biraz sıkıntıdan bile olabilir 5- 10 saniye çığlıklar şeklinde ağlayıp bir süre susarlar bu şekilde yanına birisini ister.

Açlık ağlaması: Önce yukarıdaki gibi başlar ama daha sonra histeri şeklinde kesintisiz ağlamaya döner ağlarken başını sağa sola doğru çevirip meme arama refleksi hareketini yapabilir.

Ağrı ağlaması: Bebeklerin gaz ya da karın ağrısı sebebiyle ağlaması yüksek sesli ve kesintisizdir. Neredeyse kızara morarana kadar ağlayabilir beslemek ya da uyku için uğraşmak bu ağlamayı kesmez. Bebek ağır hastaysa ağlama için mecali de olmayabilir aman dikkat..

Rahatsızlıkların verdiği ağlama: Biraz gaz, değişmesi gereken bez fazla sıcak ya da soğuk gibi rahatsızlık ağlamaları biraz daha huysuzlanma seslerine benzer homurtu şeklinde olabilir.

Uykusuzluk ağlaması: Bu ağlama şekli de uzun süreli ve homurdanma şeklinde olabilir rahatsız edici sesler çıkarır elleri ile kulaklarını ve gözlerini ovalamaya çalışır.

Bunu da seversin  Haftasonu Tatili

Yumruklarını sıkan bebek: Bu hareket doktorlar tarafından bebeğin aç olduğunun ifade şeklidir. Bebekler bazen ağrı durumunda da yumruklarını sıkarlar.

Bacaklarını karnına çeken bebek: Bunu pek çok bebek karın ya da gaz ağrısı sırasında yapar.

Kollarını çırpan bebek: Bebekler kendi kollarından bazen ürkebilirler bir kaç kere de tekrar edince kendi kollarının hareketlerinden korkarlar. Bebeğiniz doğduğu andan itibaren hafifce kollarını sarabilirsiniz. Kundak olmasa da yarım gevşek bir kundak bu sallamaların önüne geçer daha sakin bir uyku sağlar.

Yorgunluk ağlaması: Sızlanır şekilde olur, küçük bir ziyaret farklı geçirilmiş bir gün fazla kucaktan kucağa gezme bile bebekleri yorar.

Etiketler:
Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 21 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.
Tavsiyelerim