Çocuklara ödev sorumluluğu kazandırmanın 10 yolu

Annekaz
29 Aralık 2015
Yorum Yok

Özellikle el yazısı ile beraber anne babaların en büyük şikayeti çocuklara çok ödev verilmesi. Bu konuda defalarca facebook dan soru aldım kaç defa öğrenciler, öğretmenler veliler şikayetlerini yazdı ama şu aşağıdaki paylaşımdan sonra söylenmeyen belki de pek çok şey dile geldi.

Çocuklara ödev verilmesin mi?

Şu eğitim sisteminde ödev şart, çocukların sorumluluk alması şart ama saatlerce ödevin başından kaldırılmayan sayfalar dolusu ödevler, proje ödevleri anneleri de öğrencileri de bezdiriyor.

Çocuklara ödev sorumluluğu nasıl verilir?

Çocuklar 1. sınıftan itibaren tekrarlarla çok sıkılıyorlar, sayfalar dolusu el yazmak o yaştaki bir çocuk için kolay değil lakin bunu 1. sınıftan itibaren düzene oturtur ödev sorumluluğu aşılarsanız ilerleyen sınıflarda zorluk çekmezsiniz.

1- Eve geldiğinde sıcak temiz düzenli bir ortam hazır olsun. Çok aç geliyorsa yemek hazırlar ve sohbet edebilirsiniz. Süt  ben tavsiye etmiyorum rehavet verebiliyor. Atıştırmalık meyveler belki bir iki dilim kek de olabilir.

2- Asla televizyon açık olmasın ne eve geldiğinde ne de  ders yaparken asla yerde ders çalıştırmayın mutlaka bir masası olmalı .

3- 1. sınıf öğrencileri yavaş ders çalışırlar sayfalarca yazması uzun bunun çaresi saat tutmak basit küçük bir saati koyun akrep yelkovan durumuna göre işte bu uzun kol 5 in üzerine gelene kadar iki satır bitmiş olsun deyin. Bu şekilde zamanla hızlı yazacaktır. Çok düzgün mükemmel olmasını beklemeyin.

4- Yanında her kalem hareketine göz dikmeyin aynı odada olun ama sürekli gözünüz üstünde olmasın takıldığı yerlerde yardım edin beraber yapmaya çalışın ama asla siz yapmayın.

5- Asla  bir dersi yarım bırakıp televizyon açmasına oyun oynamasına izin vermeyin. Söz konusu ders çok uzun değilse bitirsin kısa bir mola versin sonra diğer derse geçsin.

Bunu da seversin  Fırında patates cipsi

6- Daha büyük çocuklarda ders alışkanlığı kazandırması çok daha zordur. Her çocuk saatlerce ders çalışarak öğrenmez bazıları derste öğrenir ama tekrar çok önemlidir. Gün içinde öğretmenin neler anlattığını her gün sorun hem size anlatırken tekrar eder hem de kendisin öğrenmesi pekişir.

7- Proje ödevleri için internetten yardım alın gerekirse Google translate kullanarak ingilizce aramalar yapın.

8- Özellikle ilk okula yeni başlayan öğrenciler için öğetmenin iletişim numarasını mutlaka alın. Dersleri ödevleri hakkında ihtiyacınız olunca bilgi alın. Çocuğun yanında öğretmeni öğretmene çocuğu atmayın her şeyi söylemeyin. Sorun çıkaran değil çözen olun.

9- Çok fazla ders kadar kıyas da çocuğu okuldan ödevlerden soğutuyor. Her çocuk farklıdır komşunun oğlu teyze çocuğu kıyası yapmayın. Küçük başarılarda bile motive edin.

10- Okulu ile ilgilenin arada  bir okula gidin büyük olsa dahi illa çocukla okul içinde görüşmenize gerek yok ama okulla ilgili olduğunuzu ve okula uğradığınızı çocuk bilsin sizi görsün bu bile sadece motive olmak için etkili olabilir.

 

Ödevler çok mu veriliyor bu isyan boşuna mı? Öğretmenler siz ne diyorsunuz anneler siz ne diyorsunuz :)

Posted by Anne Kaz on 28 Aralık 2015 Pazartesi

Facebook'ta Paylaş Twitter Paylaş Google+'da Paylaş Tumblr
Benzer Konular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkimda
AnneKaz
Merhaba, Anne Kaz 30 yıldır evli, üç çocuk annesi, çalışan bir kadının günlüğü. Aklına gelen her şeyi yazar, yer, içer, gezer, sever hayatın her anından kendine bir mutluluk payı çıkartır bunu da paylaşır.