Hz Yusuf dizisi
![](https://cdn.annekaz.com/uploads/2009/09/25404_3451.jpg)
![25404_345](http://cdn.annekaz.com/uploads/2009/09/25404_345.jpg)
![25404_345](http://cdn.annekaz.com/uploads/2009/09/25404_3451.jpg)
Ramazan ayı sebebiyle pek çok TV kanalında aya özel programlar, yayınlar, filmler oluyor.. Bazılar hemen her sene gördüğümüz filmler. TRT bu sene mini diziler, klipler ile değişik bir uygulama yaptı. Bunun dışında severek takip ettiğim tek bir dizi var o da Star TV’de yayınlanan Hz Yusuf.
Hz Yusuf Finalden bir sahne3000 kişi arasından bu rol için özellikle seçilen Zamani aslında açık renk gözlü ve esmer tenli fakat Hz Yusuf rolü için lens ve makyajla kameralar karşına geçmiş. Kıyafetler ve dönem dekoru gösterişi ile göze çarpıyor. Oyuncuların çoğu İranlı, Züleyha rolünü oynayan Katayoon Riyahi‘de rolüne çok yakışmış. Yalnız Star TV’de yayınlanan dizinin görüntü kalitesi pek iyi değil bunun nedenini bilmiyorum.
Hz Yusuf Dizisi ramazan boyunca her gün saat: 15:15’de Star TV’de gece 01: 20’de ise tekrarı var.
Bu yazıyı yazdığımda 07 Eylül 2009 bu yıl yani 2013 yılında hala adından söz ettiren bir dizi.
1978 doğumlu, 3 çocuk annesi çalışan arada bulduğu kaçamak vakitlerde annekaz.com u yazan, yazarken büyük keyif alan bir deli hatunum. Bana [email protected] dan ulaşabilirsiniz…
okadar güzel canlandırmışlarki inanılmaz bağladılar resmen kilitlendik çok etkileyici
İlkokula gidiyordum Hz Yusuf Aleyhisselamın hikayesini duyduğumda çok etkilenmişdim.Rabbim öyle bi güzellik vermişki hiçbir göz bakamıyormuş.Mostafa Zamani rolüne yakışmışmı hiçbilemiyorum.Hiç izlemedim .Ama merak ettim.
slm,MOSTAFA ZAMANİ HZ YUSUF'u çok güzel canlandırmiş.hergün filmi merakla bekliyoruz.Emeklerine saglık;çok teşekürler emegi geçen herkese.
benim kızım bu diziyi hiç kacırmıyor ve okulda din dersinde işlemişler Hz.yusufu tıpatıp aynisini dizide görünce çok seviniyor…
slm dizinin hastası oldum resmen oğlumunda çok dikkatini çekti oda hemen int kalkıp televizyon başına geçiyo roller oyunculara çok yakışmış emeklerine sağlık.
HZ. Yusuf(a.s.) dizisini beğenerek izleyenlerdenim ancak geçtiğimiz bir haftayı izleme imkanı bulamadım. kesitler halinde eski bölümlerini internetten bulmaya çalıştım ancak henüz böyle bir çalışma yok gibi görünüyor :(
Youtube da themerdini kullanıcısı eklemiş, ayrıca bi çok sitede filmi izlemek mümkün. google dan search edip bulabilirsiniz…
ABİ SÜPER BİR DİZİ YA VALLAHİ YEMEDEN İÇMEDEN İÇMEDEN KESİLDİM UYKU NEDİR BİLMİORUM ARTIK GECE GÜNDÜZ AKLIMA HZ YUSUF VAR COK SÜPER CEKMİŞLER DİZİYİ VALLA AİLECEK BEGENEREK İZLİYORUZ BEN BİRAZ FOTHOSOP ÜZERİNDEN RESİMLER YAPTIM YÜZERSİFİN MASAÜSTÜ RESİMLER DUVAR KAGITLARI VB. İSTEYEN OLURSA GÖNDERE BİLİRİM
ABİ COK SÜPER BİR DİZİ YA YEMENDEN İÇMEDEN KESİLDİM VALLA UYKU NEDİR BİLMİORUM ARTIK.COK GÜZEL YAPMIŞLAR DİZİYİ BEN BİRAZ DUVAR KAGIDI MASAÜSTÜ RESİMLERİ YAPTIM HZ.YUSUF'U CANLANDIRAN MOSTAFA ZAMANİ İLE İLGİLİ İSTEYEN OLURSA GÖNDEREBİLİRİM
tek kelimeyle mühteşemdiiiiiiiiiiiiii başka söze gerek yok.
bende bayiliyorum cocukken daha iyi daha tatliydi bence ama buda guzel.ben dizideki zuleyha ya bayiliyorum onun gercek adini bilen varsa yazsin lutfen
Bayan oyuncunun adı Katayoon Riyahi
Hakikaten film çok güzel çekilmiş. Gerek senaryo olsun,gerek kostüm,dekor ve oyuncular olsun dört dörtlük bir film. Senaryo Kur'ani ifade ve haberlere tamamen uygun olarak yazılmış. Zaten pek çok sahnede de Kur'an'daki ayetler aynen ifade edilmiş.Karakterler de çok güzel uymuş bence. Hz. Yakup, Hz.Yusuf, Potifar, III. Amon Hutep, Züleyha, Asenat hepsi rolüne çok uygun ve çok güzel canlandırmışlar. Yalnız bazı yerlerinde dublaj çok iyi değildi.
Bu arada Hristiyanların yaptığı filmi izleseniz aradaki farkı hemen görebilirsiniz. Berbat bir film..
Filmin çekiminde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bir peygamber nasıl örnek olur, nasıl insanlara kendini sevdirip dinini tebliğ eder, film tadında müşahade etmek çok güzel. İzlemeyenler mutlaka izlesin derim.
arkadaşlar aklınızı başınıza toplayın kabirlerdeki çürümüş kemiklere yalvarmayı kendilerine din edinen ümmetin en hayırlıları olan ebu bekir ve ömere söven sahabenin tamamına yakınına kafir diyen bu kabirperest şiaya muhabbet sevgi beslemeniz yüce rabbimizi gadaplandırır allahtan korkun ve istiğfar edin rabbimiz bizlere müşriklere buğzetmeyi emretmiştir
Tebrikler şu konuyu dahi sulandırıyorsunuz.Adı sünni olunca birşey olmuyor mu yoksa TR'de kabirlerden yardım isteyen,onlar adına kurban kesen yok mu yoksa?
Bir hristiyan güzel birşey yapınca vay be adamlar ne güzel yapmış diyoruz ama.eğri otourup doğru konuşalım Film denince hele de islami olursa İran'ı tek geçerim
slm kardeş yuzarsifin resimlerini gönderebilirim diyen arkadaş onları bana yolarsan sevinirim adresim ( [email protected] )
Oyuncularin Hebsi Iranli, o zenci de Iranlidir.
Bence Asenat çok güzel ve hanım hanımcık bir hanımefendi. Örtüsü de çok hoş özendim doğrusu. Tesettüre de çok uygun. Ve iyi ki Yusuf önce onunla evlendi. Gerçi belki gerçekte Züleyha ondan güzel olabilr ama filmdeki Züleyha'dan çok daha güzel ve Yuzarsif'le daha çok yakışıyorlar. Ama filmde herkesin rolüne süper yakıştığı -Züleyha da çok iyi seçilmiş- ve rollerini çok iyi icra ettikleri kesin. Zaten bu sayfaya da o yüzden katıldım. İranlılar bu konuda çok iyi maşaallah. Diğer Kur'an kıssalarını da çok güzel filme aktarmışlar çok güzel.
Ama tabi aslolan filmden ders, öğüt almaktır. Zaten Kur'an da bu kıssaları onun için anlatmaktadır.
Film her yönüyle çok güzel tabi ama aslolan bu güzelliklerden, bu güzel insanların yaşamından ders çıkarmak, öğüt almaktır. Zaten Kur'an da bu kıssaları onun için anlatmaktadır.
Filmde Hz. Yusuf'un insanlara karşı davranışı, hangi durumda nasıl hareket ettiği ve tebliğ için kullandığı metot (zamanlama olarak, ifade olarak neyi, ne zaman, nasıl yapması gerektiğini bilmesi) örnek alınacak en mühim noktalar bence. Esasen filmin her karesinde öğüt alınacak bir şeyler var.
Mesela en basitinden Hz.Yusuf'un eşi Asenat ile konuşurkenki tavrı dikkat çekici. Gerektiğinde ona iltifat ediyor, onun fikirlerine değer veriyor.
Kardeşlerine karşı kin gütmeyen tavrı zaten oldukça açık.
Yine en sevdiğim sahnelerden biri de Amon'un başkahin tarafından saklanarak 'göğe yükseldi' diye yutturmaya çalıştığı sahneydi. Orada da bir peygamberin araştırıcı ve zeki olması gerektiğini anlıyoruz. Ki bu hasleti her müminin kendinde geliştirmesi gerekir. En azından o çaba içerisinde olmalı, her duyduğuna 'şu şöyle dedi/diyor oradan biliyorum, öyle diyorlar, şöyleymiş' gibi kulaktan dolma sözlerle mantıklı-mantıksız bakmadan, düşünmeden,ile kabul etmemelidir. Nitekim Allahu Teala Hucurat suresinde kendisinden emin olunmayan, fitne peşinde olan fasık kimseler bir haber getirdiğinde müminlerin onu araştırması, peşin hüküm vermemesi istenmektedir. Ama maalesef biz ne yapıyoruz, 'duydun mu felan kişi şöyle yapmış' diye hemen duyduğumuz şeye inanıyor, bununla da kalmayıp herkese yayıyoruz -doğru ve hak olan şeyleri de böyle yaysak keşke-. Hakkında konuşulan o insan masumsa şayet yazık ki ne yazık! İftira at çamuru kalsın! Veya bu dini bir konuda da olabilir -ki en çok o noktada sıkıntımız var-. Yalan yanlış her şeyi din kabul edip, dine mal ediyoruz, insanlara da haddimizi bilmeden fetva veriyoruz.
Demek ki yaşamın her alanında (medyadaki haberler, insan ilişkileri, bilim…vs.) hakikati bulma çabasında olmak hayati bir önem arzetmekte. Doğru bilgiye ulaşmak insanı her iki cihanda mutlu eder.
Gelelim en mühim noktaya. Züleyha'nın sevdası ve Hz.Yusuf'un bu durumda nasıl davrandığı konusuna.
Hepimizin de filmde şahit olduğu gibi Züleyha'nın sevgisi başlarda oldukça nefsi arzuların buyruğunda ihtirastan başka bir şey değildi. Tabi zamanla bu sevgi olgunlaştı ve son olarak ve asıl Sevgili'ye yöneldi.
Fakat burada en önemli nokta Hz.Yusuf'un durumudur. O, Züleyha'nın meşru olmayan teklifi karşısında tüm gayretiyle -dolayısıyla Allah'ın da yardımıyla- şeytana ve nefsine karşı koymuş, temizlerden ve kazananlardan olmuştur. Filmde bu sahneleri de çok güzel canlandırmışlar. Hz. Yusuf Züleyha'da o yanlış meyli görmesinden itibaren (dikkat ederseniz) gözlerini ondan kaçırmaya başladı. Hem kendini hem onu yanlışa düşmekten korumak için. İşte bu da müminlere en güzel öğütlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Demek ki bir mümin meşru olmayan şeylere asla yönelmemeli, böyle bir şeyle karşılaşırsa da Hz. Yusuf gibi iffetini Rabbine sığınarak, nefsine meydan okuyarak korumalıdır.
Burada küçük bir incelik de var bence. Meyledilen tarafın erkek olması bu hadisenin hassasiyetini bir kat daha artırıyor kanaatimce. Zira fıtraten erkek kadına daha çok meyillidir. İşte burada da erkek kadınla imtihan edilmektedir. Ve bu kıssa müminlere, bilhassa müslüman erkeklere -bu hadisede olay erkeğin (Hz.Yusuf) başından geçtiği ve genelde böyle konularda 'iffetini korumak görevi sadece kadınlara aittir.' zihniyeti olduğu için böyle diyorum, yoksa iffeti korumak her iki cins için de şarttır.- her durumda iffetlerini korumaları gerektiği mesajını vermektedir.
Şu halde müslüman bir kişi, erkek (zira çoğunluğu böyle düşünüyor) 'ne yapayım, karşı taraf buna sebep oluyor, tahrik ediyor' gibi düşüncelere kayarak kendinde yanlış şeyler yapma hakkı görmeden iffetini korumak için elinden geleni yapmalıdır (Hz.Yusuf öyle yaptı). Elbette bir şeye sebep olan da suçludur (hırsızın hiç mi suçu yok:) var tabi olmaz mı); ancak onun günahı kendinedir ve hesabını kendi verecektir.
Velhasıl bir mümin (kadın-erkek) ne olursa olsun yanlışa düşmemek için elinden geleni yapmalı Rabbi'ne sığınmalıdır. Ve ancak meşru olan şeyler güzel, onların meyvelerini yemek saadettir. Dolayısıyla sevgi de meşru dairede olmalı, onu aşmamalıdır.
selamün aleyküm ya yusuf çok yakışıklı aşık oldum yani ben asenatın yerinde olmak isterdim ama onada benziyorum herkez öyle söylüyor sadece bir kez onun elini tutsam yeterli olurdu ama ona hayran olan eminim çok kişi vardır neyse inşallah mustafa yusuf gibi yaşar aeo
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum; film için bile olsa Hz. Yusuf'un Asenat'la herhangi bir yakınlaşması (fiziki olaraka yani, dokunma vs.) yok. Aynı şekilde Amon Hutep de öyle.Şimdi biz onların eş olduklarını anlamadık mı?Demek ki müstehcen sahneler olmadan da film çekilebilirmiş. Hem de alasından.
ayy çok süperrr bir diziydi herkese tavsiye ederim ayrıca mostafa zamani o role çok yakışmış vede çok yakışıklı bir oyuncu tam bir playboyy yanii :D
bence süper bir dizi anlayana. Film deki o gözyaşı sahneleri ve diğer tüm sahneler muhteşem oynanmış. Ramazan boyunca filmin müptelası oldum. Oyuncular Mostafa ZAMANİ bilhassa rolünü çok çok iyi yapmış.Böyle diziler herzaman yapılamıyor ne yazık ki.Tekrar yayınlansa tv de yine izlerim. Ben kendimi hep o filmin içinde hissettim.Artık ne diyebilirim. MUHTEŞEM..
Harika bir diziydi,görüntü kalitesi düzeltilerek tekrar yayınlanmasını arzu ediyorum.Türkiyede bu rolüde bence KIVANÇ TATLITUĞ-Yuzarsif Yasemin KOZANOĞLU da Züleyha olarak düşündüm..
hepiniz bir birinizden yeteneklisiniz yusuf hele hele akhenaton sen süpersin
dizi çok güzel mostafa zamani bu flime çok yakışmış yarıyıl tatilinde bir daha yayınlansın lütfen…..
Film Cuma akşamları kanal 7'de yayınlanıyor arkadaşlar..
“HZ.”ALİ R.V.”HADİSİ”İLİMDEN GİDİLMEYEN”YOLUN SONU KARANLIKTIR, “BİLİNKİ BİZDEN OLUPTA”ÖLEN ÖLÜ DEĞİLDİR,”HAKKI KABÜL ETMEK”DİNDENDİR.
tek kelime harika.oyuncuları tebrik ediyorum.başarıların devamını diliyorum….
tek kelime harika.oyuncuları tebrik ederim.başarıların devamını dilerim….
muhtesem izlemekden asla bikmam elkide 30 kez seyretdim ama her defasinda ilk defa seyredirmusum gibi heycanlaniyorum
gercekten muhtesem bır oyunculuk ınsan ızleyeye doyamıyor
gerçekten oyuncular olsun kurgu olsun Kuran-ı Kerimde geçen olaylar olsun cok harika uyarlamışlar, bir hikaye değil hikmet dolu bir film, cok ders var içinde gözyaşlarıyla izliyorum. Bu iranlılar cok guzel film yapıyor yahu. Keşke diğer peygamberleri de yapsalar insanların aklınmda kalbinde cok yer ediyor.
Kanal 7 sayesinde Yusuf peygamberin ibretle hayat hikayesini izledim bu yılda aynı kanalda tekrar izliyorum sanırım yarın son bölüm babası ile kavuşma sahnesinde çok etkileniyorum ağlıyorum seyrediyorum diğer peygamberlerinde hayatlarınıza izlemek isterim ısa (a.s). Filmini kanal 7 de izledim kur’an. Ayetleri ışığında hazırlanmış Allah dogru hazırlayıp bize sunanlardan razı olsun ehli kitap in yaptıgı dizi yada filmleri izlemeyi sevmiyorum çünkü onlar yanlış ve yanlı yayın yapıyorlar. Teşekkürler kanal7
slm,MOSTAFA ZAMANİ HZ YUSUF’u çok güzel
canlandırmiş.hergün filmi merakla
bekliyoruz.Emeklerine saglık;çok teşekürler
emegi geçen herkese
Dizi gercekten cok guzel. Mustafa Zamani de masallah pek bi yakisikli. Allahim o gozleri nedir oyle. Deniz mavisi :)
Diziyi babam vasitasiyla izlemeye basladim. Belki kac senedir her ramazanda izliyoruz. Sanki ilk kez izliyormusuz gibi.
gercekten muhtesem ızleye ızleye doyamıyorum
Bu dizi benim icin cok muhtesem otesi birsey hz.yusufun neleri cektigini gercek imanı daha çok anlıyorum